Navigation Menu
Delta i konstrundan

Delta i konstrundan

in Aktuellt

Bli medlem och delta i konstrundan

 

Kriterier och ansökan

Konstnärer och konsthantverkare i Alingsås, Härryda, Lerum, Mölndal och Partille som är intresserade av att bli medlemmar i Konstriket och att delta i vår konstrunda för första gången bedöms av en jury som utses av Konstrikets styrelse.

Ansökningstiden är öppen från den 1 februari och din ansökan om medlemskap ska vara hos Konstriket senast 15 mars 2022.

Du ska uppfylla följande kriterier:

  • Krav på sammanhållen konstnärlig utbildning såsom högskola, folkhögskola, yrkeshögskola eller motsvarande samt att ha varit verksam de senaste åren.
  • Alternativ till sammanhållen utbildning är att sökanden är autodidakt med minst fem års erfarenhet av konstnärlig verksamhet/konsthantverk. Sökanden behöver beskriva hur hen varit verksam. Meriterande är separatutställningar (ej i egen regi), deltagande i jurybedömda utställningar samt försäljning till kommun eller liknande.

Ytterligare ett krav är att sökanden har egen ateljé/ateljéplats. Sökanden ska fast boende i eller ha atelje i ngn av våra fem kommuner.

Som utställare behöver du vara delaktig i arbetet inför och under konstrundan. Du behöver också leverera material (text, bilder) som efterfrågas för marknadsföring i tid. Information om detta ges vid uppstartsmöte under våren, via mejl eller på hemsidan.

Juryns beslut kan inte överklagas och motiv till bedömning ges inte.

Fyll i ansökan (ladda ner och spara på din dator först) och maila ansökan samt fem bilder på verk till Konstriket.

Share