Navigation Menu

Bra att veta inför konstrundan

Alla deltagare behöver hjälpa till före, under och efter konstrundan. Längst ner hittar du alla uppgifter och funktioner. Men först:

Öppettider konstrunda och vernissage:
Konstrundan är lörd, sönd 1-2 okt och öppettiderna är 11-17. Det gäller ateljéer, utställningslokaler och samlingsutställningen i Partille (Slottet), Carl Wilhelm Carlbergs Allé 2.

Vernissaget är fredag 30 sept mellan kl 18 och 20 på Slottet. Alla är hjärtligt välkomna. Ta med vänner och bekanta!

Lotteri – lotterilistor:
I år är det 10-årsjubileum och då har vi ett konstlotteri. I broschyren ser du de verk som skänkts som vinster. Alla som går konstrundan kan delta genom att fylla i sitt namn, telefon och mejladress på en lista som ni har fått (samtidigt med katalogen). Det ska finnas en lista i varje ateljé och en i varje utställningslokal. Alltså inte en per konstnär. Ange vilka utställare som listorna avser (på listan).

Listorna ska lämnas in på Slottet på söndagen när verken hämtas (mellan 17 och 18.30). Kan du inte lämna listan då så mejla till Stefan Stridh lennstefan@gmail.com senast 4 okt.

Vakta på Slottet:

Utan vakter kan vi inte ha någon samlingsutställning. Du som ställer ut tillsammans med andra kan ta ett pass eller också kan du be ngn du känner. Konstnärer i en kommun kan också gå samman och betala någon för att vakta.

Här hittar du vaktschemat (länk) med telefonnummer till vakterna på Slottet.

Hämta och lämna verk:
Samtliga verk ska lämnas på Slottet i Partille mellan kl 11 och 12 torsdag 29 sept. Vi vet att det är kort tid så ni ni som inte kan lämna just då behöver samordna er med andra i er kommun. Glöm inte att skriva i vilka verk som lämnas på lista som finns vid lämningen.

Samtliga verk ska hämtas på Slottet mellan kl 17 och 18.30 på söndagen 2 okt. Även här behöver ni samordna er. Skriv in på lista i lokalen vilken/vilka du hämtar.

Försäljning av verk:
Den som vill köpa ett verk kontaktar konstnären direkt och gör upp om betalning och överlämning. Det är konstnärens ansvar att lösa detta. Inga verk kan hämtas på Slottet före kl 17 eller efter 18.30 på söndagen. Du som konstnär behöver vara där eller göra upp med ngn som lämnar över verket. Det kan behövas packas.

Föreningen tar inget ansvar för försäljning eller utlämning. Självklart behöver du också en egen försäkring för dina alster.

När ett verk sålts på Slottet ska det rödmarkeras. Det gör vakterna. Sker försäljningen någon annanstans än på Slottet så behöver du ringa och meddela en som vaktar. Vaktschema med telefonnummer finns här.

Hemsidan:
Det är viktigt att du kollar hemsidan så att allt är rätt. Alla konstnärer har en egen plats på hemsidan.

Liten skylt vid konstverket på Slottet:
Du ska lämna uppgifter till skylten i god tid innan konstrundan. Du kommer att få ett mejl om detta. Svara omgående.

Konstrikets facebook och instagram:
Där kan du göra inlägg, lägga ut bilder, filmer och berätta om dig själv och din konst. Var aktiv, gilla och dela varandras inlägg.

Tagga gärna med #konstriket och #konstrunda. Vill du att administratören ska göra inlägg om utställning exempelvis mejla Lotta Blomdahl (lottagsson@hotmail.com).

Den 1 sept börjar administratörerna att lägga ut konstnärer en och en. Vi går i kommunordning. Var aktiv, gilla och dela inläggen så får det ännu bättre spridning.

Alla kommuner ska också ha medieansvariga som gör inlägg om konstrundan i lokala sociala medier, lokala kalendrar osv. Se längre ner där funktioner och arbetsgrupper beskrivs (pdf).

Här hittar du alla funktioner och arbetsgrupper i pdf-format. Vem som ansvarar för vad. Uppdaterad 8 aug 2022.

Här nedanför hittar du äldre information från tidigare år.

 

 

 

Ansökningsblankett 2023

Posted by on 14:55 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Ansökningsblankett 2023

Välkommen med din ansökan. Kriterier och mailadress för ansökan vänligen se https://www.konstriket.se/delta-i-konstrundan-2022/   Ansökan om medlemskap i Konstriket

read more

Konstrikets karta

Posted by on 20:39 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Konstrikets karta

Ladda ner, läs och skriv ut kartan för Konstrikets konstrunda 2019. På kartan finns adresser och kontaktuppgifter till samtliga konstnärer som deltar i konstrundan. Kartan kommer även att finnas att hämta på flera platser Alingsås, Härryda, Lerum, Mölndal och Partille.

read more

Kallelse till uppstartsmöte och extra medlemsmöte 2018

Posted by on 12:20 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Kallelse till uppstartsmöte och extra medlemsmöte 2018

Kallelse till uppstartsmöte och extra medlemsmöte 2018

Föreningen Konstrikets styrelse kallar till kombinerat uppstartsmöte inför årets konstrunda och extra medlemsmöte för beslut om ändringar av föreningens stadgar. Mötet sker i hörsalen på andra våningen i Kulturum i Partille måndagen den 9 april klockan 18.30. Välkommen!

read more

Bli medlem och delta i konstrundan

Posted by on 20:00 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Bli medlem och delta i konstrundan

Bli medlem och delta i konstrundan

Ansök om att delta i Konstriket konstrunda 2021! Ansökningsperioden pågår fram till och med den 15 mars 2021. Ansökan skickas via e-post. Bifoga en presentation av dig själv och ditt konstnärskap samt ett urval bilder som speglar din konst.

read more

Betala medlemskap och deltagaravgift

Posted by on 20:00 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Betala medlemskap och deltagaravgift

Nu är det dags för dig som är konstnär att betala in medlemskapet för 2018. Tänker du delta i höstens konstrunda vill vi även att du betalar in den avgiften. Medlemskapet kostar 250 kr och deltagaravgiften kostar 600 kr. Betala senast den 28 februari.

read more

Kallelse till Konstrikets årsmöte

Posted by on 20:44 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Kallelse till Konstrikets årsmöte

Föreningen Konstrikets årsmöte hålls i Kulturum i Partille onsdagen den 31 januari 2018, klockan 18.30.

read more

Uppföljningsmöte för alla deltagare

Posted by on 12:33 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Uppföljningsmöte för alla deltagare

Torsdagen den 19 oktober är alla konstnärer och andra som deltagit i arbetet med Konstrikets konstrunda 2017 välkomna på uppföljningsmöte i Kulturum i Partille. Anmäl dig till Inga-Lill Bäckman.

read more

Dela ut vår besökarenkät under rundan!

Posted by on 21:41 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Dela ut vår besökarenkät under rundan!

Genom att be besökarna att fylla i vår besökarenkät när de hälsar på hos dig under konstrundan så kan vi få mer information om vilka kanaler som funkar för att marknadsföra Konstrikets konstrunda.

read more

Lämna in konstverk på ”slottet”

Posted by on 21:31 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Lämna in konstverk på ”slottet”

På fredag förmiddag är det dags för dig som är konstnär att lämna in det konstverk som ska representera dig i vår samlingsutställning i Partille herrgård.

read more

Skylta vägen med Konstrikets krona

Posted by on 19:51 in Aktuellt | Kommentarer inaktiverade för Skylta vägen med Konstrikets krona

Är du konstnär och ska delta på Konstrikets konstrunda 2017? Hjälp besökare att hitta ända fram till dig med hjälp av vår gyllene krona. Ladda ner och skriva ut den här.

read more